De helderblauwe C van DISC - door Chanthal Blonk, coach voor Financials
803
post-template-default,single,single-post,postid-803,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

De helderblauwe C van DISC

Hoe kan jouw eigen DISC Persoonlijke Stijl Profiel je helpen om jezelf maar ook anderen beter te begrijpen?
Heb jij een idee welk DISC profiel jij hebt?
In een serie van 4 blogs vertel ik je over de kenmerken van de verschillende stijlen. Ik ben benieuwd in welke stijl jij jezelf herkent en of je ook anderen -bijvoorbeeld collega’s of je manager- in één of meerdere stijlen herken.

De helderblauwe C-stijl van DISC: Consciëntieus

De blauwe C legt de nadruk op kwaliteitscontrole, denkt logisch na en zoekt informatie. Hij/zij doet dingen graag zelf en wil het proces graag kennen. De C benadert zaken op een voorzichtige manier en wil graag dat anderen zijn/haar nauwkeurigheid zien. Een C vermijdt conflicten, vindt het fijn om te overpeinzen en wil graag in het gelijk gesteld worden. Soms gaat een C zo op in de details, dat dit ten koste gaat van het werktempo. Deadlines kunnen soms hierdoor in het geding komen.

Als jij te maken hebt met een C in jouw werkomgeving en je wilt op een effectieve manier communiceren met deze C; dan doe je er goed aan om hem/haar te benaderen op een indirecte, niet bedreigende manier en om helder te beredeneren. Bij voorkeur geef je informatie zwart op wit en je biedt de C de ruimte om na te denken, vragen te stellen en het een en ander te controleren voordat de C beslissingen neemt. Complimenteer de C met zijn/haar grondigheid en correctheid als dat passend is. Geef een C tijd om het beste of ‘correcte’ antwoord te vinden binnen bepaalde grenzen.

PS: wil je een pdf-bestand ontvangen van onderstaand plaatje zodat je die kunt opslaan als geheugensteuntje? Stuur me dan een mailtje en ik stuur je deze toe.

Nieuwsgierig naar jouw DISC profiel?

Klik dan hier of neem contact met mij op voor meer informatie.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie