De zachtgroene S van DISC - door Chanthal Blonk, coach voor Financials
796
post-template-default,single,single-post,postid-796,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

De zachtgroene S van DISC

Hoe kan jouw eigen DISC Persoonlijke Stijl Profiel je helpen om jezelf maar ook anderen beter te begrijpen?
Heb jij een idee welk DISC profiel jij hebt?
In een serie van 4 blogs vertel ik je over de kenmerken van de verschillende stijlen. Ik ben benieuwd in welke stijl jij jezelf herkent en of je ook anderen -bijvoorbeeld collega’s of je manager- in één of meerdere stijlen herken.

De zachtgroene S-stijl van DISC: Stabiel

De groene S streeft naar stabiliteit en denkt logisch na. De S wil documentatie en feiten en vindt persoonlijke betrokkenheid fijn. Het liefst werkt hij met een stap-voor-stap aanpak en hij/zij wil graag dat anderen zijn geduldige vastbehoudendheid zien. De S vermijdt risico en verandering en vindt conflicten heel onprettig. De S is vaak een trouwe collega / werknemer / vriend(in) en hij/zij helpt graag anderen. Een S is op zoek naar rust en vrede en geniet echt van teamwerk. Hij/zij wil graag oprechte feedback en waardering ontvangen.

Als jij te maken hebt met een S in jouw werkomgeving en je wilt op een effectieve manier communiceren met deze S; dan doe je er goed aan om hem/haar te laten hoe je risico’s minimaliseert. Wanneer je een S persoonlijke zekerheden kunt bieden, stel je hem/haar gerust en geef je vertrouwen. Communiceer helder met een S en voorzie hem of haar van data en feiten. Je helpt een S enorm wanneer je hem/haar voorziet in een plan van aanpak met duidelijke instructies, vooral wanneer je die persoonlijk met hem/haar doorloopt. Focus op gemeenschappelijk belang en handel vooral niet agressief tegenover een S. De S functioneert het beste in een relaxte, vriendelijke sfeer. Omdat een S een echte teamplayer is, doe je er als manager van een S goed aan om hem/haar in een groep te plaatsten die meewerkt.

PS: wil je een pdf-bestand ontvangen van onderstaand plaatje zodat je die kunt opslaan als geheugensteuntje? Stuur me dan een mailtje en ik stuur je deze toe.

Nieuwsgierig naar jouw DISC profiel?

Klik dan hier of neem contact met mij op voor meer informatie.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie