De stralend gele I van DISC - door Chanthal Blonk, coach voor Financials
799
post-template-default,single,single-post,postid-799,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

De stralend gele I van DISC

Hoe kan jouw eigen DISC Persoonlijke Stijl Profiel je helpen om jezelf maar ook anderen beter te begrijpen?
Heb jij een idee welk DISC profiel jij hebt?
In een serie van 4 blogs vertel ik je over de kenmerken van de verschillende stijlen. Ik ben benieuwd in welke stijl jij jezelf herkent en of je ook anderen -bijvoorbeeld collega’s of je manager- in één of meerdere stijlen herken.

De stralend gele I-stijl van DISC: Interactief

De gele I wil graag goedkeuring en goed overkomen. De I is vaak een enthousiast iemand en zoekt graag andere enthousiaste mensen en situaties op. Hij/zij denkt vooral met emotie en houdt van verandering en innovatie. De I is wars van details en wil graag weten wat er – in zijn algemeenheid- van hem/haar verwacht wordt. De I heeft betrokkenheid en menselijk contact nodig en wil graag dat anderen hem/haar opmerken. Hij/zij is vaak op zoek naar actie en stimulatie en omgeeft zichzelf met optimisme. Woorden die je de I regelmatig zult horen zeggen, zijn: ‘Leuk’ en ‘gezellig’.

Als jij te maken hebt met een I in jouw werkomgeving en je wilt op een effectieve manier communiceren met deze I; dan doe je er goed aan om hem/haar te laten zien dat hij/zij gewaardeerd wordt en dat je hem/haar aardig vindt. Gedraag je optimistisch en schep een enthousiaste sfeer. Biedt ook steun aan de gevoelens van de I – waar mogelijk-. Vermijdt details en concentreer je op het grote plaatje. Omdat de I van verandering houdt, doe je er als manager van een I goed aan hem/haar voor de langere termijn niet in te zetten op routine matige klussen. Zorg voor een snel & levendig tempo en geef steun aan de ideeën van de I. De I is vooral op zoek naar erkenning, dus hij/zij voelt zich enorm gewaardeerd wanneer je hem/haar complimenten geeft.

PS: wil je een pdf-bestand ontvangen van onderstaand plaatje zodat je die kunt opslaan als geheugensteuntje? Stuur me dan een mailtje en ik stuur je deze toe.

Nieuwsgierig naar jouw DISC profiel?

Klik dan hier of neem contact met mij op voor meer informatie.

 

 

 

Geen reactie's

Geef een reactie