Hire for hard skills, fire for soft skills - door Chanthal Blonk, coach voor Financials
728
post-template-default,single,single-post,postid-728,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Hire for hard skills, fire for soft skills

Vandaag kwam ik bovenstaande quote tegen. Het wil zoveel zeggen als dat nieuwe medewerkers vaak worden aangenomen op basis van de zichtbare en aantoonbare hardskills. Echter, redenen voor ontslag zitten meestal niet in de hard skills, maar in het ontbreken van de juiste soft skills. Medewerkers die niet goed in het team liggen, die moeite hebben om strategisch of oplossings-gericht te denken of geen ‘ownership’ nemen voor hun werk, zullen vaak aan het kortste eind trekken.

Het belang van soft skills

Een tendens die al een hele tijd gaande is, is dat de soft skills steeds belangrijker worden voor werkgevers. Uit onderzoek van Linkedin eind 2016, blijkt dat bijna 67% van de HR-managers in Nederland moeite heeft om talent met de juiste soft skills te vinden. Driekwart van hen geeft aan dat het gebrek aan soft skills in een team de productiviteit van het bedrijf beperkt (Bron: PW De Gids).

Wanneer je op zoek bent naar een nieuwe uitdaging, doe je er dus goed aan om niet allen te laten zien welke vakkennis je in huis hebt, maar ook duidelijk je sociale vaardigheden te communiceren. Bijvoorbeeld op je CV en je LinkedIn profiel.

Deze 8 soft skills zijn het meest gewild:

1. Ownership tonen
2. Strategisch denken
3. Oplossingsgerichtheid
4. Doorzettingsvermogen
5. Communicatieve vaardigheden
6. Nieuwsgierigheid
7. Doelgerichtheid
8. Teamwork

Hulp nodig om je soft skills in kaart te brengen?

Kan je wel wat hulp gebruiken om te ontdekken wat je kernkwaliteiten zijn, wat je sterkten en zwakten zijn op het gebied van communicatie, hoe je onbewust reageert op situaties en wat je persoonlijke stijl is in relatie tot je werk? Een DISC profiel kan  je hierbij ondersteunen. Het zal je veel inzicht in je gedragsstijl geven en het helpt je in kaart te brengen welke soft skills jij bezit. Het aanvullen van je LinkedIn profiel en/of je CV is dan zo gedaan. Wil je meer informatie over DISC, klik dan hier.

Geen reactie's

Geef een reactie