Finance in 2020 - door Chanthal Blonk, coach voor Financials
351
post-template-default,single,single-post,postid-351,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Finance in 2020

Ontwikkelingen

Steeds sneller volgen technologische ontwikkelingen elkaar op. Organisaties moeten dan ook steeds flexibeler zijn. Wat voor gevolgen heeft al die vooruitgang nu voor finance afdelingen? En voor financials? Uit het “Finance 2020-rapport” dat arbeidsbemiddelaar Robert Half gepubliceerd heeft, blijkt dat bijna twee derde van de financieel leidinggevenden zich zorgen maakt dat hun team niet klaar is voor al die nieuwe ontwikkelingen en bijbehorende uitdagingen.

Door de toenemende digitalisering in de financiële sector worden veel processen geautomatiseerd. Daardoor groeit de vraag naar financiële professionals met strategische en specialistische vaardigheden en soft skills.

De rol van financials

De rol van de financial gaat dus duidelijk veranderen. Van traditionele boekhouder, verschuift de rol van de financial meer en meer naar die van business partner. Volgens Stephan Renken – directeur Robert Half Nederland- moeten financials niet alleen uitgerust zijn met de juiste technische skills, maar ook met de juiste soft skills. Het beschikken over communicatieve vaardigheden en het kunnen tonen van leiderschap wordt de komende jaren steeds belangrijker voor financials. Ze zullen met andere afdelingen moeten samenwerken en daarbij aantonen dat ze zelfverzekerd de besluitvorming kunnen sturen en begeleiden.

Het is voor CFO’s en financieel managers van belang om te zorgen voor de vereiste flexibiliteit van de financiële afdeling en van de mensen die daar werkzaam zijn. Begrippen als ‘agile’ en ‘lean’ worden veel gebezigd, maar uiteindelijk gaat erom dat er een effectief finance team neergezet wordt. Recruitment kan hierin een rol spelen, maar er is een aanhoudend tekort aan goede financieel professionals. Zeker acht op de tien bedrijven in Nederland hebben momenteel moeite met het invullen van vacatures voor financials.  Om toch een effectief functionerend team te krijgen, kan in veel gevallen juist beter geïnvesteerd worden in bestaande teams, door middel van gerichte training, scholing & coaching.

Geen reactie's

Geef een reactie