Chanthal Blonk over drijfveren en het coachvak voor finance
203
post-template-default,single,single-post,postid-203,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-10.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Connecting the dots…

Waarom deed ik wat ik deed en doe ik wat ik doe?

Bij die vraag sta ik regelmatig stil. Altijd probeer ik verbanden te zien in dat wat ik heb gedaan en dat wat ik nu doe. In 2001 begon ik mijn eerste baan: als business administrator bij een uitzendbureau voor Kunst en Cultuur. Veel van mijn vriendinnen zeiden: Wat? Jij? Jij kan toch helemaal niet boekhouden? Economie heb je toch op het VWO laten vallen omdat je er het nut niet van in zag en er zo slecht in was? Uhm ja, dat klopt, antwoordde ik dan. Maar ja, er moet brood op de plank komen en bovendien werk ik dan wel voor mijn gevoel in de Kunst en Cultuur sector. Ik was namelijk afgestudeerd aan de RUG voor de opleiding Kunst en Kunstbeleid. Een geweldige opleiding; waarin ik naast kunstgeschiedenis, marketing en organisatiediagnose, ook economie aangeboden kreeg. Maar de situatie op de arbeidsmarkt was niet dusdanig dat het werk in die sector voor het oprapen lag. Dus na mijn opleiding was de stap van Kunst en Cultuur naar Finance zo gemaakt. Die stap, dat zou tijdelijk zijn, zo hield ik mezelf voor. Maar ja, ik bleek er toch niet zo slecht in te zijn als ik altijd had gedacht en inmiddels had ik ook het nut er van in gezien, want 17 jaar later, zit ik nog steeds in de finance. Niet meer als business administrator en ook niet meer voor hetzelfde bedrijf. Integendeel; de laatste 10 jaar werkte ik als freelance finance professional en mocht ik voor mooie bedrijven als Endemol, Mme Tussauds, Sony Pictures, Microsoft en Gemini Windparken fijne opdrachten vervullen. Van Finance Manager tot Financial Controller en van Financial Analyst tot Business Controller. Uiteraard heb ik gaandeweg mijn praktijkervaring aangevuld met diverse opleidingen en cursussen en kan ik zeggen dat ik in mijn interim-bestaan nooit ongewenst thuis heb gezeten zonder opdracht.

Succes?

Vriendinnen en familie vragen altijd wat mijn succes dan is. Dat ik kennelijk toch iets goed doe. Wat is dat dan? Zonder op te willen scheppen, geloof ik er in dat mijn succes ligt in het feit dat ik communicatief vaardig ben en dat ik oog heb voor hoe processen werken en hoe de verhoudingen binnen een organisatie liggen. Ik zie en hoor wat een CFO binnen een organisatie nodig heeft en maak de vertaalslag van beleidsmatige en strategische beslissingen naar de praktijk. Bovenal zie ik snel wat de kracht is van de medewerkers met wie ik werk; welke weerstanden ze hebben en altijd ga ik tot het uiterste om het beste in hen naar boven te halen. De afgelopen jaren merkte ik ook steeds meer dat dat is wat me drijft: mensen begeleiden in hun proces. Mensen helpen zich weer krachtiger te voelen, stappen te zetten, naar buiten te treden, persoonlijk leiderschap te tonen en helpen in de communicatieve skills. Hoe mooi is het om die manier extra waarde te kunnen toevoegen in een organisatie? De afgelopen jaren ben ik me dan ook gaan bekwamen in het coachvak. En daar is de stap van finance naar coaching gemaakt. Nog wel met een link naar finance, want ja; met 17 jaar ervaring in finance weet ik precies wat er speelt binnen organisaties en bij financials en kan ik als coach met financiële achtergrond veel waarde toevoegen. Connecting the dots…

Geen reactie's

Geef een reactie